Inbjudan

Idag är det äntligen fredag och helg :) När jag kom hem från skolan började jag med att göra brorsans inbjudan till studenten (resultatet ser ni ovan). Imorgon kommer jag antagligen att fota bilder på min brorsa William. Det kommer förstås vara studentbilder som kanske kommer att vara med i inbjudan, men annars sitta på väggen hemma ;) Nu ska jag gå och äta chips med dipp, MUMS! :DDiva


Mina kusiners hund diva :)

Detta är mina kussiners hund diva :) Hon är så söt och snäll, älskar verkligen henne ;) Nu ska jag gå och lägga mig, efter att ha suttit med läxan i två timmar. Hoppas ni redan sover, om ni ska upp tidigt imorgon. Detta blir ett kort inlägg, men det får räcka. kram på er! :)PizzaHejsan. Idag hinner jag inte skriva så mycket eftersom jag måste öva inför ett föredrag som ska vara imorgon. Slängde bara in lite bilder (inte alls fina) , men hoppas att ni nöjer er. Igår åt vi ( familjen) nämligen pizza ute på balkongen, så tog lite foton. Valde denna bild (högst upp). Tog en bild på mig också, eftersom jag inte visat så många på mig ännu. Ser ut som en nörd på bilden ovan, men det får ni leva med, är nog bara jag som får skämmas. Nu måste jag gå och plugga, Kram! :DDalarö, och plugg


Canon EOS 1000D + Canon EF 50mm f/1.8

Idag har jag redigerat bilder från Dalarö (Mitt landställe) , sålt majblommor (10 % går till mig ;D) , solat, men inte gjort läxorna till imorgon. Så nu ska jag sätta igång och plugga lite. Ska bara skriva en recension till en bok + rita en bild. Sedan rita en bild i en bok där jag redan skrivit klart allt. Hoppas det inte blir allt för sent eftersom jag är petig med bilder. Slängde bara in lite bilder jag fotade i hälgen. Nu måste jag börja plugga. Vi ses :)Hands

Glad påsk i eftterskott! (haha, det rimmar :P) Igår var jag på landet och firade påsk. Det var jättegod mat, och det blev faktiskt ganska mycket godis :) För ca. 2 timmar sedan kom jag hem från landet med ca. 500 oredigerade bilder, härligt! Detta tog jag idag innan jag skulle åka, blev väldigt nöjd med den första :D Tog lite jord på händerna för att det skulle se ut som att jag hade arbetat, eller inte ha tillgång till vatten. Hoppas ni haft en trevlig påsk och att ni ätit mycket godis. Imorgon ska jag redigera bilder och sola, får se om jag går till en park i närheten och fotograferar lite. Ha det gött! ;)Svar på frågestunden (del1)
När började du intressera dig för foto?
jag köpte min kamera (kompakt) i maj 2010, fast fotointresset började på "riktigt" i juni då det var sommar. Tror att jag fotade minst 1 timma per dag ;)

Vilken är din favoritbild?
hm, svår fråga. Har gansk många, men denna är allt en favorit :)Har du några syskon?
ja, jag har fiktiskt två stycken, men de är lite äldere än jag. Min syrra heter Emma och är 17 år. Jag har ju också en brorsa som heter William och är 19 år.

Favoritmat?
Älskar verkligen sushi :) ja, ni kan ju se inlägget innnan ;)

När fyller du år?
Jag fyller år den 31 januari :)

Vilken årstid är bäst?
Sommar helt klart, bäst att fota då också. på vintern finns det inget bra ljus.

Gillar du amerikanska pannkakor med sirap?
ja, sjukt gott. smakade det hos en kompis och blev förälskad :P

Vad tycker du är roligast att fotografera?
Lite tråkigt svar, men allt :) Om man är själv så är det nog natur/landskap Om jag är med en kompis är det självklart för mig att fota henne/honom

Vilka bloggar läser du varje dag?
Jag läser sjukt många men några är:
http://megapixlar.blogg.se
http://fotogeniquee.blogg.se
http://linafoto.blogg.se 
http://michaelad.webblogg.se
http:// tinkerbella.blogg.se

sushiIdag så kom mamma hem med sushi (min favoritmat :D) Älskar verkligen suschi, det är sjukt gott! Tidigare idag fråga syrran om jag ville med på en  "liten" joggingtur (Dum som jag är så säger jag ja) Joggingturen var inte så "liten" som jag trodde ca. 8km...  Min kondition är det inte fel på utan vädret (är nog den första som klagar på detta fina väder) Det var så sjukt varmt så att jag för ett tag trode att jag skulle dö. Kommer aldrig jogga i såhär varmt väder mer. Jaja, nu vet ni iaf om min åsikt om joggingturer i varmt väder :D Ha en fin kväll ;)Lär dig spara bilder för webbenFörst ska du ändra storleken på bilden genom att  klicka på Image och sedan Image Size. Då kommer en ruta upp där det först står Width och sedan Height. På Width skriver ni du storleken som du vill ha på bildens bredd och på height storleken du vill ha på bildens höjd. Klicka på ok när du är klar.
För att vi inte ska råka skärpa upp något annat lager än bakgrunden är det bäst att lägga ihop alla lager till ett. Detta gör du genom att klicka på cmd (mac) eller ctrl (pc)
Nu ska vi skärpa upp bilden eftersom när man förminskar bilden förlorar den skärpa. Detta gör du genom att klicka på filter och skrolla sedan ner till other och klicka på high Pass.Nu kommer ett grått lager att synas på bilden och en ruta kommer upp där man väljer hur grått lagret ska vara. Jag tycker själv det blir bäst att välja 0,3 i radius. Det man ska tänka på när man väljer radius är att man inte ska se någon färg i bilden, fast man ska se linjerna i bilden. (ungefär som i bilden ovan).Vi vill inte  ha detta gråa lager på bilden, så för att göra det "genomskinligt"  klickar man på Edit och sedan Fade high pass.

Du kommer nu få upp en ruta. Längst ner i rutan står det mode. Klicka på knappen bredvid och skrolla ner till Linear Light. Nu kommer bilden att bli skarp, ibland kan den till och med bli för skarp. Ifall bilden blir för skarp drar du på "spaken" nedanför opacitet. Då ändrar du opaciteten. (alltså i detta fall hur skarp bilden ska vara)Nu när bilden är lagom skarp ska vi spara bilden för webben. Detta gör du genom att klicka på file och sedan på  Save for Web & Devices.
Nu kommer bilden förhandsvisas. På höger sida finns en liten meny. En ruta (som bilden visar) som heter convert to sRGB MÅSTE vara ikryssad. lite högre up i menyn kan man välja vilket format man vill ha, jag brukar ha jpeg eftersom den är bäst till bloggen. Sedan är det bara att klicka på save och spara på den plats på datorn du vill ha bilden. Sedan kan är det bara att publicera bilden på bloggen. Nu blir bilden skarp och behåller kvaleten som när du redigerar bilden.

Hoppas ni lärde er något och förstod. Om det blir några problem så skicka bara en kommentar till mig. Jag har använt mig av photoshop cs5.kycklingar
Canon EOS 1000D + Canon 50mm f/1.8

Har precis ätit middag från Mcdonalds, är riktigt proppmätt :) Innan maten tog jag fram allt påskpynt vi har och började fota. Blev faktiskt riktigt nöjd med den första bilden, kommer nog hamna i "mina favoriter" mappen jag har på extärna hårdisken. På Lördag åker jag till mitt landställe, Dalarö. Det är sjukt fint där, i skärgården :) Om jag ska vara ärlig så kommer jag att fota hela tiden. Kommer nog att ta med våran dator, så blir nog några inlägg :) Hoppas ni får en trevlig påsk. Kram!Promenad med Alice

Har nyss varit ute och promenerat med min kompis Alice i stan. Det var jätte trevligt och kul att se henne innan hon åker iväg till Spanien :)  Efter att gått några timmar på stan satte vi oss och solade. Riktigt skönt var det så tog några foton på Alice med mina solglasögon. (resultatet ser du på bilderna ovan) Idag köpte jag inget för att vara lite ekonomisk, men hittade riktigt snygga kläder som jag lär köpa inom kort :D Nu ska jag avrunda detta inlägg och se på Huset fullt av hundar med mamma. Ha det gött!